Heropstart trainingen

Heropstart trainingen vanaf maandag 8 juni met respect voor de richtlijnen en beperkingen.
Heropstart trainingen
Dag allen, beste leden,
Jullie zitten waarschijnlijk vol ongeduld te wachten op een bericht van jullie club in verband met de heropstart van de sportieve activiteiten. Waarschijnlijk is er naast ongeduld ook wel wat schrik aanwezig in verband met de vele onzekerheden die het coronavirus met zich meebrengt. Hopelijk is iedereen gezond en wel deze periode doorgekomen en hopelijk houden we dit dan zo. En laat ons ook en vooral veel sterkte wensen aan hen die op dit vlak van minder geluk konden spreken.
Kortom ook het clubbestuur kijkt ernaar uit iedereen terug te verwelkomen.
Voor de heropstart moeten we echter nog met heel wat richtlijnen en beperkingen rekening houden. Er zijn de richtlijnen uitgevaardigd door de overheden op nationaal en op gemeentelijk vlak en de richtlijnen door de Vlaamse atletiek liga uitgevaardigd. Er zijn de regels in verband met de persoonlijke hygiëne en er is het gesloten blijven van de sportaccommodatie. Ook niet iedereen voelt zich veilig genoeg om ineens zijn persoonlijke bubbel uit te breiden van 4 naar 20, zonder zekerheid over zijn eigen gezondheidstoestand of die van anderen. En dit heeft direct zijn weerslag op de beschikbaarheid van trainers en begeleiders.
Vandaar dat de beide Beernemse atletiekclubs de handen in elkaar hebben geslagen om een veilige en degelijke heropstart te kunnen aanbieden die met volgende punten zal rekening houden:
  • Heropstart van de trainingen: Maandag 8 juni
  • Beperkt programma: Elke doelgroep komt slechts 1 maal per week aan de beurt - aangepast programma wordt later gecommuniceerd
  • Inschrijven verplicht: Voor deelname aan een training moet vooraf ingeschreven worden (maximaal 20 deelnemers per trainer/begeleider + traceerbaarheid moet gegarandeerd zijn) - link naar inschrijvingsplatform wordt samen met het programma gecommuniceerd
  • Hygiëne: Mogelijkheden om handen te wassen + ontsmetten van gebruikte materialen moet aanwezig zijn
Voorlopig zullen we het hiermee moeten doen. Maar één ding is zeker, hoe beter we ons allen aan de regels houden, des te sneller we er opnieuw full force tegen aan kunnen gaan. En laat dit dan vooral zonder afwezigen zijn.
Tot snel!
Het bestuur
< Terug naar overzicht